Tarina - maatilalta leipomoksi


Leipomotoiminta aloitettiin jo vuonna 1993.Yli 100 vuotta vanha taikinajuuri haettiin leipuri-isännän kotoa Tammelan Liesjärveltä. Aluksi leivottiin kotona oman tuvan leivinuunissa. Tuotteina olivat jo silloin täysjyväruisreikäleipä, maalaishiivaleipä ja rusinapitko. Leivonnaiset toimitettiin lähiseudun suoramyyntihalliin.

Leipomon päätuotteeksi valikoitui jo heti juureen tehty ruisleipä kuminalla. Leipä nostatetaan hapanjuuren avulla ilman lisättyä leivinhiivaa sekä ilman vehnäjauhoja ja muita lisukkeita. Pelkkää ruista sen pitää olla.

Vuonna 2005 leipomotoiminta keskitettiin Ypäjälle Levän kylään, jossa oli vuokrattavana tyhjillään oleva tuotantotila, jossa oli toiminut Kotinisu-niminen leipomo. Maaliskuussa 2014 leipomo muutti Forssaan entiseen Lounais-Hämeen meijerin rakennukseen.

Leipuri -Terho on maataloustyönsä ohella ammentanut oppia eri leipomoissa työskennellen. Häneltä onnistuu niin croissanttien kuin wienereidenkin teko taikinan teosta alkaen.

Sijainnin vuoksi pystymme toimittamaan ruisleivät ja muutkin tuotteet noin tunnin-parin verran paistosta uunilämpöisenä lähiseudulle Forssaan, Tammelaan, Jokioisille, Ypäjälle, Humppilaan sekä Somerolle.
Haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta, joten toiminta-ajatuksemme : PAIKALLISTA ja LÄHELTÄ aamulla paistettua TUORETTA leipää on meille tärkeä.

 

 

Kotinisu, T.Vikman | Forssa | 040 5248 556 | terho.vikman [at] luukku.com