Täysjyväruisreikäleipä

Ainesosat: täysjyväruisjauho (100 % kotimainen ruis) vesi,kumina,suola 0,7%

Juureen valmistettu ilman leivinhiivaa ! Taikina valmistetaan hartaasti ajan kanssa hitaasti nostattamalla ja paisto kiviarinauunissa saa aikaan leivälle tyypillisen rapean kuoren.

Täysjyväruisleipä, jossa on hapanjuurta on erittäin terveellistä,koska se nostaa verensokeria hitaasti.Leivän hiilihydraatit imeytyvät elimistössä hitaasti.Hapankäymisessä syntyvät hapot pilkkovat tärkkelystä.Hidas imeytyminen takaa vakaan ja tasaisen verensokeritason,mikä on terveyden kannalta toivottavaa.

Kotinisun  reikäleipä sai pronssia Farmari-maatalousnäyttelyssä Lahdessa elokuussa 2008 Ruisleipäveljesten testissä.

 

 

 
Täysjyväruislimppu

Täysjyväruislimpuista olemme jättäneet kuminan pois.

 

 

Kuva puuttuu

 
Perunalimppu

ainoastaan tilauksesta

 

 
Saaristolaislimppu

 

 

 

Kotinisu, T.Vikman | Forssa | 040 5248 556 | terho.vikman [at] luukku.com