Täysjyväruisreikäleipä

Paino:360 g

Ainesosat: täysjyväruisjauho (100 % kotimainen ruis) vesi,kumina,suola 0,7%

Juureen valmistettu ilman leivinhiivaa ! Taikina valmistetaan hartaasti ajan kanssa hitaasti nostattamalla ja paisto kiviarinauunissa saa aikaan leivälle tyypillisen rapean kuoren.

Täysjyväruisleipä, jossa on hapanjuurta on erittäin terveellistä,koska se nostaa verensokeria hitaasti.Leivän hiilihydraatit imeytyvät elimistössä hitaasti.Hapankäymisessä syntyvät hapot pilkkovat tärkkelystä.Hidas imeytyminen takaa vakaan ja tasaisen verensokeritason,mikä on terveyden kannalta toivottavaa.

Kotinisun  reikäleipä sai pronssia Farmari-maatalousnäyttelyssä Lahdessa elokuussa 2008 Ruisleipäveljesten testissä.

 

 

 
Täysjyväruislimppu

Täysjyväruislimpuista olemme jättäneet kuminan pois.

 

 

 
Saaristolaislimppu

Paino: n. 500-600 g

Ainesosat:laktoositon piimä,VEHNÄjauho,RUISjauho,kaljamallas,kauranlese,siirappi,hiiva,suola 0,7%

 

 

 
Turunmaanlimppu

Paino 750 g, säilyy pitkään, koska on tehty juureen.

Ainesosat: hiivaleipäjauho,ruisjauho,vesi, juuri,siirappi,kumina,hiiva 0,7%

 

 

Kuva puuttuu

 
Perunalimppu

Ainesosat:vesi,HIIVALEIPÄjauho,RUISjauho,RUISmallas,perunahiutale,siirappi,hiiva,fenkoli,kumina ja suola 0,7%

 

 

 

Kotinisu, T.Vikman | Forssa | 040 5248 556 | terho.vikman [at] luukku.com